Paste cu broccoli





Revin cu o nouă rețetă super simplă, dar care presupune puțină răbdare. Timpul petrecut în bucătărie trebuie să constituie o relaxare. Am observat multe persoane spunând că gătesc din obligație, nu din plăcere, ceea ce mi se pare oarecum o povară. Mă bucur pentru că mă încadrez în categoria opusă. Astăzi facem paste cu broccoli, un alt ingredient verde care îmi place foarte mult. 



Ingrediente
- 100 g paste integrale,
- 170 g broccoli 
- 150 roșii cherry
- 100 g măsline fără sâmburi
- 2 ciuperci champignon
- 3-4 căței de usturoi
- o mână de spanac 
- sare, piper, oregano

1. Fierbe pastele conform indicațiilor de pe pachet.
2. Poți găti broccoli prin fierbere sau la aburi, eu am ales a doua modalitate deoarece își păstrează mai bine proprietățile nutritive, la fel și culoarea. Penru asta ai nevoie de o oală medie în care pui puțină apă la fiert și o strecurătoare din metal sau o sită de gătit la aburi care să nu atingă apa. Când apa începe sa fiarba poți adăuga bucățile din cotor pentru că acestea au nevoie de mai mult timp pentru a se găti. Acoperă-le cu un capac, iar după 3 minute adaugă cățeii de usturoi și buchețelele de broccoli. Nu uita de sare. Acoperă din nou și mai lasă totul la fiert pentru 4-5 minute maxim. 


3. Între timp, ocupă-te de ciuperci și roșii. Spală-le, taie-le în bucăți mici și sotează-le. Ce vei face: înfierbântă o tigaie, adaugă puțin ulei, lasă-l la încins, apoi pune ciupercile și roșiile, asezonează-le cu puțină sare și piper și amestecă-le continuu. După ce vezi că s-au pătruns și și-au schimbat culoarea, le poți scoate din tigaie; nu e nevoie să le gătești foarte mult. 




4. Pune spanac, broccoli, usturoi, ulei de măsline și piper în robotul de bucătărie pentru a face o pastă verde. Scoate-o din recipient direct în tigaia în care ai sotat ciupercile și roșiile (în care ți-a rămas puțin sos roșu), apoi adaugă pastele fierte în prealabil. 



5. Scoate pastele pe o farfurie, adaugă roșiile și ciupercile, măsline și condimentează cu oregano sau alte ierburi care îți plac. Le poți servi calde cu parmezan ras, însă eu le prefer reci, asemeni unei salate. 
Poftă bună! 





2 comentarii:

  1. Oh, cum poate sa arate!!!! Suuuuper bine!

    Mie imi place foarte mult sa gatesc! Este adevarat ca prefer sa pregatesc mancare, nu dulciuri dar oricum :D. Brocoli nu imi place absolut deloc dar cred ca se poate exclude, nu? :D Daca o sa fac, te anunt! <3

    A, si trebuie sa iti spun chiar daca ma rpet: pozele sunt suuuuperbe!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă nu îți place broccoli, îl poți înlocui cu un avocado. În felul ăsta îți va ieși o pastă mult mai cremoasă, chiar mi-ai dat încă o idee pentru viitoarele postări.
    Mersi, mă bucur că îți plac pozele!

    RăspundețiȘtergere