Briose de post


Dulciurile au fost, sunt și mai mult ca sigur vor rămâne preferatele mele. Sunt printre lucrurile care mă fac să zâmbesc foarte ușor și mă binedispun. De cele mai multe ori prefer să îmi pregătesc gustări rapide, așa că astăzi vă propun o rețetă simplă de brioșe, perfecte pentru perioada postului. Îmi place foarte mult mirosul care rămâne în bucătărie după ce deschid cuptorul și trebuie să recunosc că asta se întâmplă la fiecare prăjitură. Acestea au "aroma Crăciunului" pentru mine datorită scorțișoarei și a coajei de portocală. 

Ingrediente
- 100 g zahar
- 350 g făină
- 250 ml apă minerală
- 50 ml ulei
- un praf de sare
- 1 plic praf de copt
- dulceață/gem/ciocolată/fructe proaspete sau congelate
- o lingură cacao
- o linguriță scorțișoară
- coaja rasă de la o jumătate de portocală

1. Amestecă într-un bol zahărul cu apa minerală, apoi uleiul. 
2. Adaugă făina cu praful de copt, sarea, cacao și scorțișoara (amestecate în prealabil într-un alt recipient).
3. Adaugă coaja de portocală și compoziția e gata. Între timp poți pregăti și tava. 

Totul e super simplu, v-am zis :)

4. Pune o lingură din compoziție în forma de brioșă, apoi adaugă o linguriță de dulceața, fructe de pădure sau o ciocolată, joacă-te puțin cu ele. Eu am folosit dulceață de capșuni, gem de gutui cu nuci și ciocolată neagră. 




5. Încălzește cuptorul la 180°C și lasă-le la copt pentru aprox 15 minute. 


6. Pentru topping am topit jumătate de tabletă de ciocolată amăruie la bain-marie și am presărat sprinkles colorați deasupra. 

Poftă bună!






6 comentarii:

  1. De ce ti-o fi plancand tie sa furi poze cu ingredientele de pe net?Arata urat si artificial!Trantesti si tu inste ingrediente intr-un bol faci o compozitie si o torni intr-o tava si gata briosele!!!!!!!!Asta inseamna ca gatesti nu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Lolllllllllllllllllllllllll

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avand in vedere ca in postul cu "iaurt cu capsuni" ai insultat-o pe Oana doar pentru ca din graba a scris gresit un cuvant, cred ca acum ar trebui sa te insultam si noi pe tine de 2 ori mai mult pentru "inste". Oameni frustrati, ridicati-va pe spatele vostru, nu pe "greselile" altora !!

      Ștergere
  2. Mersi mult! Haters gonna hate, Roxana! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Avand in vedere ca ea greseste frecvent pe aici cand scrie texte in limba romana zic ca e analfabeta!Hahhha va chinuie tare talentul tutelor!!!!!!!!!!!!Lolllllllllllllllllllllllll

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmm! Perfect pentru perioada asta. Trebuie sa incerc si eu <3

    PS blogul tau este foarte simpatic si colorat si ai retete interesante. Don't mind the haters! Pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Lauda-ma gura ca diseara iti dau mura!Ce sa faceti si voi balenutelor va laudati una pe alta si sunteti tare penibile!

    RăspundețiȘtergere