Fiind o devoratoare de dulciuri, sunt mereu în căutare de rețete care să îmi potolească pofta de ciocolată, iar asta e una dintre ele. Simplu de făcut și gustoasă în același timp, e alternativa perfectă la dulciurile din comerț. Cei care mă cunosc știu că de foarte puține ori plec de acasă fără să am în geantă un snack de genul acesta sau un fruct.
Fără ou, unt, făină sau zahăr adăugat, rețeta asta a devenit una dintre preferatele mele. Am găsit-o pe pinterest zilele trecute, cea mai bună sursă de inspirație.
Ingrediente:
- o banană mare sau două mici
- 150g fulgi de ovăz
- 1 lingură unt de arahide
- 1 lingură miere
- o ciocolată; eu am folosit ciocolată neagră 75% cacao
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară
Rețeta e adaptată de pe Ambitious kitchen.
1. Amestecă în blender banana, untul de arahide și mierea.
2. Mixeză fulgii de ovăz în robotul de bucătărie până devin fini, ca o făină, apoi adaugă scorțișoara cu praful de copt și pulsează din nou de 2-3 ori pentru a se amesteca perfect. Părerea mea este că nu avem nevoie de praf de copt, data viitoare nu-l voi adăuga, alegerea rămâne la latitudinea voastră.
3. Cu ajutorul unei spatule încorporează partea lichidă în făina de ovăz și adaugă ciocolata tăiată bucățele.
4. Pune hârtie de copt într-o tavă și întinde aluatul. Va fi destul de gros, așa că ai nevoie de puțină răbdare pentru a-l nivela în tavă. Coace-l pentru 10 minute la 150°C . Pentru glazură am folosit 4 pătrățele din ciocolata neagră pe care le-am topit la microunde.
Mixeaza se scrie corect nu,,mixeza,,!!!!!!!!!!!1
RăspundețiȘtergeredoamne arata divin!
RăspundețiȘtergereImi plac foarte mult acest tip de retete :D
www.sparkleandlove.wordpress.com
Mersi:) Și mie îmi plac: simple, rapide și gustoase.
ȘtergereMmm, imi face cu ochiul reteta asta :)
RăspundețiȘtergereCred ca am sa o incerc curand.
Ti-am descoperit blogul acum cateva zile si imi place mult ceea ce postezi, keep going ;)
http://fashionsofa.net
Mersi, sper să îți placă și să revii pe blog! Pupici!:)
ȘtergereDa chiar esti asa devoratoare de dulciuri!Totusi tin sa te felicit ca e singura reteta farza zahar pe aici!!!!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereSi totusi sunt curios ciocolata aia neagra nu are in compozitie zahar???????????
RăspundețiȘtergereDa, îmi plac dulciurile, dar am o limită, la fel cum ar trebui să aibă toată lumea. Desigur că depinde de corpul fiecăruia. Există atât ciocolată, cât și unt de arahide fără zahăr.
Ștergere