Oua posate cu legume


Hello again :) Mă bucur că am reușit să îmi fac puțin timp pentru a fotografia ceea ce gătesc zilnic (așa e când ai de terminat o lucrare, dar îți vine cheful de orice altceva). Nu e nimic nou în faptul că iar am o farfurie în care predomină verdele. Pentru a-mi permite să mănânc bunătățile dulci la cuptor, mențin un echilibru prin celelalte mese și gustări. Dacă sunteți iubitori de ciocolată, știți despre ce vorbesc. Balance is the key. 

E perioada în care găsim tot felul de legume în piață, așa că, de ce să nu profităm de ele? Azi vin cu o idee potrivită pentru așa-zisul micul dejun "întârziat" :) E micul dejun din zilele acelea când sunteți liberi, nu sunteți presați de timp pentru a ajunge la 7-8 a.m. la școală sau muncă și aveți ocazia să vă gătiți. Țin minte că am avut o perioadă în care trebuia să fiu la muncă la 5:30 dimineața. Ora nu a fost o problemă pentru mine deoarece sunt o persoană matinală, însă e clar că în acestă situație nu se pune problema unui mic dejun în genul celui pe care l-am pozat astăzi. Un pahar de smoothie, un iaurt cu fulgi de ovăz sau un ou fiert cu jumătate de ardei gras îmi dau destulă energie pentru prima parte a zilei.

Azi facem ouă poșate pe legume verzi la tigaie. De cele mai multe ori mănânc ouăle fierte, însă uneori îmi place să mai variez și să încerc altceva. Dacă nu ați făcut până acum ouă poșate, vă zic că e la fel de simplu ca și la cele fierte. Se pune apa la fiert într-o cratiță, iar după ce ajunge la puncul de fierbere se dă focul la treapta cea mai mică. Oul se sparge în prealabil într-un castronel și se pune în apă. Există mai multe metode de a poșa ouăle, însă aceasta mi se pare cea mai rapidă și ușoară. Câteva sfaturi și o rețetă video găsiți aici,  Jamie vă explică super bine cum stă treaba. 



Ingrediente:
- 2 ouă
- un castravete
- un dovlecel 
- o mână de spanac
- opțional: nuci, mirodenii 

De curând am început să adaug untul de cocos la gătit. Îl foloseam mereu în scop cosmetic pentru corp, față și păr, însă după ce l-am folosit în câteva rețete, m-am îndrăgostit de aroma pe care o conferă legumelor. Am pus jumătate de linguriță de unt de cocos în tigaie, apoi am adăugat dovlecelul și castravetele tăiați cuburi, un praf de sare, puțina apă, am acoperit totul cu un capac și le-am lăsat la înăbușit în jur de 7-8 minute. Mie îmi place ca legumele să rămână mai tari și să își păstreze culoarea. Spre final am adăugat și ierburi uscate de provence.
Cam asta e tot. Simplu, nu? Am adăugat puțină boia dulce și câteva nuci românești pentru o textură crocantă farfuriei, apoi am salivat puțin cât timp am făcut pozele :))

Poftă buna!





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu