Nutella LatteHello :)

N-am mai apăsat de ceva timp butonul de "postare nouă" din blogger. Ciudat sentiment.
Sunt cea mai fericită zilele astea deoarece se apropie Crăciunul, perioada mea favorită din an și bunica mea dragă m-a vizitat pentru o lună...iar din această lună ne-am văzut doar vreo 10 zile deoarece noul meu job presupune o perioadă lungă de școlarizare prin deplasare în diferite orașe din țară. Din păcate reușesc să o văd doar de două ori pe an, așa că atunci când o am langă mine încerc să exploatez la maxim timpul petrecut împreună. Și cum altfel dacă nu prin gătit? Am făcut cozonaci, colțunași moldovenești, fursecuri cu gem și latte cu nutella. Haha, deloc tradițional, însă ei îi plac băuturile dulci și cafeaua, deci e combinația perfectă. Iar dacă tot ne-am îndulcit, am făcut câteva poze si pentru pagina mea pe care s-a cam așternut praful.
Ingrediente:
- cafea
- lapte
- mirodenii (eu am folosit doar scorțișoară și ghimbir)
- zahăr
- nutella 
- frișcă
*cantitățile diferă în funcție de câte porții vei face. Eu am folosit 200 ml de lapte, 200 ml cafea și două linguri de zahăr pentru 2 persoane :) 

1. Pune într-o cratiță, la foc mic, zahărul cu mirodeniile si foarte puțin lapte. Amestecă cu un tel până se topește zahărul și se caramelizează puțin, amestecul își va închide ușor culoarea. 

2. Adaugă o lingură de nutella și amestecă până la încorporare.

3. Acum pune restul de lapte și cafeaua și adu amestecul aproape de fierbere.

4. Toarnă în pahare, ornează cu frișcă și scorțișoară (ar merge și puțin caramel).

Poftă bună!


O rețetă asemănătoare, de toamnă, găsiți și aici: Pumpkin Spice Latte :) 

Un Decembrie minunat! 0 comentarii:

Trimiteți un comentariu