Fursecuri crocante


Vă plac acele cookies crocante, asemănătoare cu biscuiții? Atunci asta e rețeta potrivită pentru voi. Partea mea favorită legată de cookies în general este că poți porni de la o rețetă de bază ca apoi să te joci cu diverse ingrediente, cantități și texturi până ajugi, în cele din urmă, la cea mai bună versiune care se potrivește perfect cu gusturile tale. Mie personal îmi plac cele moi în interior, cele pe care le scoți din cuptor cu 2 minute înainte să fie complet gata. De data asta am făcut aceste fursecuri pentru două persoane dragi mie. Sunt crocante în prima fază, dar se vor fragezi dacă le păstrezi câteva zile într-un recipient metalic sau de sticlă. 
Ingrediente:
- 300 g făină
- o linguriță praf de copt 
- 120 g unt
- 200 g zahăr
- 1 ou
- ciocolată 

1. Începe cu unutul la temperatura camerei. Mixează-l lent cu zahărul și eventual cu diverse esențe. Adaugă oul (tot la temperatura camerei) și crește ritmul în care amesteci ingredientele.

2. Încorporează făina cu ajutorul unei linguri, apoi adaugă și bucățile de ciocolată. Compoziția trebuie să fie puțin lipicioasă în final.

3. Formează biluțe din cu ajutorul mâinilor sau folosește o cupă de înghețată/o lingură, apoi pune-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coace-le la foc mediu până când observi că încep să se rumenească. 



  

2 comentarii:

  1. Doamne, cum arata <3. Sunt innebunita dupa fursecuri crocante. Am incercat sa fac si eu pentru prima data acum ceva timp si mi-au iesit destul de moi, cam ca o turta dulce :)). Dar chiar au fost bune, nu prea am tinut cont de ingredientele din reteta (arome) si am pus ce mi-a trecut prin cap...Voi mai incerca, poate-mi ies asa crocante :D.

    Cori from www.signaturebymm.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei! Mă bucur că ai ajuns pe blogul meu:) Poți încerca această rețetă din moment ce spui că îți plac fursecurile crocante. Astea sunt cam prea crocante ptr mine, dar depinde și de timpul în care le ții la cuptor. Lasă-le să se rumenească bine pe margini și vor fi perfecte.
    Pupici!:)

    RăspundețiȘtergere