Oreo cheesecake (fara coacere)


Azi vă arăt o rețetă super gustoasă și aspectuasă. Am făcut-o pentru ziua de nume a mamei, ea având nume de floare. Prietenul meu mi-a arătat foarte încântat rețeta asta acum aproximativ o lună; e deja a doua oară când o fac și cu siguranță nu și ultima. Rețeta este adaptată de aici. Prima dată mi-a ieșit asemeni unei tarte, iar de data aceasta seamănă mai mult cu un tort, asta deoarece am făcut crema în două moduri diferite pe care vi le voi explica în continuare. 

Ingrediente
- 100 g biscuiți simpli sau dietetici (cu sau fără cacao)
- 40 g zahăr
- 50 g unt
- 1 linguriță scorțișoară
- 250 g cremă de brânză 
- 1 linguriță suc de lămâie
- 200 ml frișcă lichidă
- 12 buc biscuiți Oreo
- 120 g Nutella sau altă cremă de ciocolată

1. Sfărâmă biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie, apoi adaugă și scorțișoara. Dacă nu, poți face asta punând biscuiții într-o pungă și apoi presează-i cu un sucitor. Prima dată am folosit Digesta cu scorțișoară, iar a doua oară biscuiții digestivi Viva cu cacao. Cred că aproape orice tip de biscuiți se vor potrivi, așa că îi poți folosi pe cei preferați de tine.

2. Topește untul pentru 20 de secunde la microunde și apoi amestecă-l cu biscuiții cât încă este cald. 

3. Așează biscuiții pe o tavă cu marginile detașabile și presează-i cu o lingură pentru a se fixa cât mai bine, apoi lasă tava în frigider pentru cel puțin 30 de minute.  Eu am folosit o tavă cu diametrul de 22cm. 


4. Amestecă crema de brânză cu o spatulă pentru a deveni mai cremoasă și bate frișca cu ajutorul unui mixer. Amestecă apoi crema de brânză cu frișca și adaugă zahărul. Mixează din nou. 

5. Împarte crema în două cantități egale. Nu e neapărat nevoie să faci asta, o poți separa cum preferi. Eu am folosit cam 70% pentru crema albă și 30% pentru cea cu ciocolată. În prima jumătate adaugă biscuiții Oreo rupți bucățele. 

6. Așează crema peste biscuiții deja întăriți, apoi bagă tava din nou în frigider până pregătești cealaltă jumătate de compoziție.

7. Amestecă crema rămasă cu Nutella/cremă de ciocolată. Eu am preconizat greșit câtă cremă de ciocolată mai aveam acasă, așa că am folosit o ciocolată cu lapte topită la bain-marie. Nu există o regulă generală, vă asigur că iese foarte gustoasă și cu tableta voastră preferată de ciocolată în locul cremei Nutella. 

8. Am lăsat-o din nou în frigider câteva ore, apoi am adăugat o glazură de ciocolată de la Dr. Oetker și am decorat-o cu biscuiți Oreo. 




Prima dată când am făcut rețeta asta am procedat diferit la pasul numărul 4 în sensul că nu am mai făcut acea cremă pe care să o împart în două, ci am amestecat o cutie de cremă de brânză cu frișca lichidă (fără să o bat înainte) și cu zahărul, iar cealaltă cutie de cremă de brânză cu Nutella. Ambele au ieșit foarte bune. Prima mai densă, a doua mai pufoasă, însă ambele au fost super gustoase și nu au rezistat mai mult de două zile. 


13 comentarii:

  1. Imi lasa gura apa ...
    Cred ca e delicioasa, trebuie sa o incerc !

    http://fashionsofa.net

    RăspundețiȘtergere
  2. O amestecatura de ingrediente si 2 biscuiti nesanatosi gata esti mare bucatareasa.Si prietenul tau te incurajeaza la gateala asta!!!!!!!Hahhhaa asta poate sa gateasca si un orb?Esti dependenta vad de E-uri si moartea alba!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Domnul/Doamna" Anonim ganditi macar putin? E o idee foarte ok si presupun si gustoasa. Daca nu vrei E-uri mananci doar plantat de tine si animale proprii eventual dar nici alea nu mai sunt 100% sanatoase. Traiesti in secolul 21 unde totul are E-uri. Sunt curios de unde te hranesti de vorbesti asa de altii? Orice prajitura din putina mea experienta care o am e o amestecatura de ingrediente dar cu un rezultat bun. Eu sunt chiar curios de unde si ce mancati?

      Ștergere
    2. Curiozitatea a omorat motanul!!!!!!!!!!!!!!!Hahhha poate sunt vegan sau vegana mai stii,oricum un mic indiciu stomacul meu nu e cimitir pentru cadavre!Conteaza asa de mult pentru tine ce mananc eu!In secolul 21 exista alternativa la orice aliment nesanatos doar sa iti pui un pic creierul la contributie!!!!!!!!!!!!!!!!

      Ștergere
  3. Omg! Arata genial ! Parca imi pare rau ca te-am refuzat �� poate data viitoare...

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate esti prietenul domnisoarei bucatarese si esti pe aici sa o ridici in slavi!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numele celui care a comentat se vede destul de clar, iar eu cred că mă cunoști atât pe mine, cât și pe prietenul meu, deci nu e nevoie să comentezi aiurea pentru a face lucrurile să pară diferite de realitate. Băiatul respectiv te-a tratat cu respect, dar observ că nu ești în stare să oferi un răspuns pe măsura. Ca urmare, mă văd nevoită să activez opțiunea de approve pentru comentarii, deși nu am vrut asta. Nu o fac din cauză că nu accept feedback-ul negativ, ci pentru că este clar că prărerile tale depășesc opinia obiectivă față de ceea ce aleg eu să gătesc și să mănânc. Repet faptul că nu îți înțeleg plăcerea de a comenta constant sub masca anonimatului.
      Eu respect alegerea ta de a fi vegan, însă asta nu-ți conferă dreptul de a-mi judeca alegerile. Îți urez să ai o viață frumoasă în continuare, însă frustrările acestea nu cred că sunt benefice. E important și ce scoți, nu doar ce bagi în gură, iar asta te definește ca persoană. Ai grijă de corpul tău din interior în exterior, nu doar invers!

      Ștergere
  5. In sfârșit rețeta! Cand am puțin timp liber si ma simt inspirata o sa încerc si eu ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar merită să o încerci, dar asigură-te că vei avea câțiva prieteni pe lângă tine cu care să o împarți :)

      Ștergere
  6. arata delicios! si e o reteta foarte usoara :) cred ca o voi incerca si eu! te pup ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu sunt frustrat dar e demonstrat stiintific ca zaharul e moartea alba si distruge dintii si sistemul imunitar.Asta e daca nu sunteti informati nu mai e vina mea.Trebuie sa mancam sanatos pentru ca grija pentru corpul nostru e incepe cu mancarea,ca suntem ceea ce mancam,dar ce iti pasa tie de glicemie?Oamenii din ziua de azi mananca foarte mult zahar.

    RăspundețiȘtergere
  8. Aș aprecia dacă mi-ai da sfaturi în persoană despre alimentația sănătoasă din moment ce pledezi pentru asta prin comentariile pe care le postezi. Fiecare este liber să aleagă ce e bine pentru propria-i persoană :)
    Dacă vei veni cu sugestii utile în viitor fii sigur că voi încerca să le urmez și să îmbunătățesc conținutul acestui blog.

    RăspundețiȘtergere