Banana bread



Banana bread e una dintre rețetele pe care le-am gătit cel mai des în ultima perioadă, fiind super rapidă și gustoasă. Ceea ce îmi place este că pot varia cu ingredintele, deși de cele mai multe ori ajung să fac varianta aceasta :) 

Ingrediente:
- 3 banane coapte
- 80 g unt 
- 2 linguri de miere
- 2 ouă
- 200 g făină
- 1 lg bicarbonat de sodiu
- scorțișoară, nucșoară, vanilie, ciocolată.

Tips:
* începe prin a scoate untul din frigider și lasă-l să ajungă la o temperatură la care îți va fi ușor să îl amesteci cu restul ingredientelor. Dacă nu ai destul timp (ceea ce mi se întâmplă de multe ori, îl poți lăsa la bain-marie câteva minute, cât să își modifice consistența). 
* alege banane cât mai coapte, nu le folosi pe cele cu coaja verde-galbenă. Cu cât mai coapte sunt bananele, cu atât mai dulce și aromat va fi checul. 



1. Mixează untul cu mierea (poți folosi o paletă de silicon, nu ai nevoie de mixer). Adaugă ouăle și amestecă din nou, apoi mirodeniile, bananele pasate și o tabletă de ciocolată neagră tăiată bucățele. După caz, poți înlocui ciocolata cu nuci sau alune.

2. Separat, amestecă făina cu bicarbonatul (eu îl sting cu suc de lămâie) și un praf de sare.

3. Adaugă făina peste prima compoziție, toarnă totul într-o formă de chec sau chiar o tavă normală și coace-l aprox 30 de minute sau mai mult, în funcție de cuptor. După ce crește și prinde o crustă mai închisă la culoare, e gata. E cam greu sa dai greș cu rețeta asta. 

Poftă bună!





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu