Negresa cu M&M's



Am făcut negresa aceasta înainte de sărbători, însă nu am avut timp să scriu rețeta pentru blog. Îmi este mai greu să mă mobilizez să scriu, în schimb ador să gătesc și să fac poze. Trecând peste lene și scuze, vă spun că asta e negresa pe care mi-o face mama încă de când eram mică. Habar n-am prin câte generații s-a transmis rețeta, însă știu sigur că mereu va fi gustoasă și pe placul meu. Nu e foarte cremoasă, ci mai mult uscată, dar crema de ciocolată de deasupra compensează. Evident că bombonelele nu erau în rețeta originală, eu le-am adăugat pentru un plus de gust și mai ales de culoare.



Ingrediente
- 150 g zahăr 
- 4 linguri apă
- 2 linguri cacao 
- 125 g unt/margarină (pentru blat)
- 100 g unt (pentru cremă)
- 2 ouă
- 1 linguriță praf de copt
- 100 g făină
- o ciocolată
- o pungă bomboane M&M's (90g) 

1. Pune la fiert zahărul și apa la foc mic. După ce s-a topit zahărul adaugă cacao apoi ia tigaia de pe foc și adaugă margarina sau untul (125g)

2. După ce s-a răcit acest amestec poți adăuga cele 2 gălbenușuri, amesetecând foarte bine. 

3. Păstrează într-un bol 6 linguri din această compoziție pe care le vei folosi la crema de ciocolată. 

4. În compoziția rămasă adaugă praful de copt și făina, iar în final, cele 2 albușuri bătute spumă.

5. Așează compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Eu am folosit o tavă cu dimensiunea de 18x24 cm, însă poți folosi și una mai mare, caz în care prăjitura va fi mai subțire. Coace-o la 170°C pentru 10 min sau până când vezi că exteriorul s-a rumenit. 

6. Penru a face glazura, pornești de la cele 6 linguri pe care le-ai păstrat din prima compoziție. Adaugă 100 g unt și ciocolata ruptă bucăți. Pune totul la bain-marie și amestecă mereu pentru a se încorpora untul și ciocolata în crema deja existentă în bol. 

7. Toarnă glazura peste prăjitura încă caldă. În acest fel, primul strat de ciocolată va intra în ea. Asteaptă să se răcească puțin, apoi continuă sa adaugi glazură puțin câte puțin până acoperi complet negresa cu un strat gros de glazură. Așteaptă să se răcească puțin, apoi decorează cu bomboanele M&M's. 




3 comentarii:

  1. Buna arata cam zdrentuite prajiturile astea si nu arata bine ca forma si nu era mai bine sa pui doar cateva bombonele pe ele,arata prea incarcate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! Nu am avut timp să pozez prăjitura rece, așa că nu s-a tăiat tocmai bine. Mie îmi place decorul cu multe bombonele, tu poți pune mai puține, le poți înlocui cu fulgi de migdale, bucăți de nuci sau poți lăsa doar glazura.

      Ștergere
  2. Arata chiar foarte bine! Si din cate observ este si relativ usor de facut. O sa o incerc si eu.
    Te pup <3

    RăspundețiȘtergere