Gris cu lapte si capsuni


Grișul cu lapte este desertul copilăriei mele. Bunica mea obișnuia să mi-l facă foarte des și țin minte că îl amestecam mereu cu dulceață sau gem cât era încă cald, iar în felul acesta rezulta o pastă roz. Reprezenta desertul perfect: dulce, colorat, gustos. Astăzi nu îl prepar foarte des, însă atunci când mănânc griș cu lapte mă întoarce mereu la vremurile de demult când totul părea foarte simplu. Multe s-au schimbat de atunci, dar rețeta e aceeași. Dacă preferați o textură mai moale, diminuați cantitatea de griș. Este perfect atât cald, cât și rece, combinat cu dulceața voastră preferată sau de ce nu, chiar Nutella. Yummy:)


Ingrediente
- 300 ml lapte
- 3 linguri griș
- o linguriță scorțișoară
- 2-3 căpșuni

1. Pune laptele la fiert, iar atunci când dă în clocot adaugă treptat grișul. Lasă-l la fiert amestecând constant. Asta e rețeta de bază. Cele mai bune rețete sunt și cele mai simple. Dacă vrei, poți adăuga și o lingură de zahăr, asta în cazul în care nu vrei să folosești dulceață. Nu am ținut niciodată cont de timpul necesar pentru că de obicei nici nu măsor cantități exacte, ci pun "din ochi". Îți vei da seama că e gata după consistența amestecului. Reține că se va mai întări după ce se răcește. 

2. Grișul poate fi turnat într-un castronel și mâncat după câteva minute sau poți proceda ca mine: am tăiat două căpșuni pe care le-am așezat pe fundul a trei forme de copt din aluminiu. Am turnat grișul peste ele, apoi le-am lăsat la frigider pentru câteva ore.




3.  După ce s-au răcit le-am scos în farfurie și le-am decorat cu scorțișoară și dulceață de căpșuni. 






6 comentarii:

  1. Yumiii!Mi-ai facut pofta.Nu am mai mancat de ceva vreme lapte cu gris. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu mănânc foarte des griș cu lapte. Probabil ăsta e motivul pentru care mă întoarce mereu în copilărie. Cred că n-ar mai avea același efect dacă aș mânca asta zi de zi:))

      Ștergere
  2. Uau ce bine arata! Ca desprins din reviste <3

    Julia | juliahasch.com

    RăspundețiȘtergere