Hello again! It's been a long time, maybe too long...
Viața e oarecum complicată și plăcută în același timp în ultima perioadă. Partea bună este că am mai mult timp pentru gătit (happy happy joy joy), așa că am revenit cu o nouă rețetă care include multă ciocolată. E deja a 4-a negresă care apare pe blog și a nu știu câta bucătărită de mine.
Varianta de astazi e cea mai ciocolatoasă și lipicioasă. Dacă nu ești genul care preferă acest tip de desert, poți încerca această negresă mai pufoasă și ușoară.
Ingrediente:
- 175 g unt
- 180 g ciocolată
- 350 g zahăr
- 3 ouă
- 100 g cacao
- 120 g făină
- esență de vanilie + un praf de sare
1. Topește pe baie de aburi untul cu 60 g de ciocolată; în compoziția caldă adaugă zahărul și amestecă bine, iar după ce se răcește încorporează și ouăle, unul câte unul, împreună cu esența de vanilie
2. Amestecă într-un bol cacao cu făină și sare și adaugă-le peste prima compoziție.
3. Încorporează și restul de 120 g de ciocolată tăiată bucățele, apoi coace prăjitura la 160°C pentru 20-25 de minute în funcție de cuptor.
PS: Ține cont că negresa este foarte densă, iar în mijloc va rămâne puțin moale, poate părea necoaptă când e fierbinte.
4. De obicei nu o pudrez cu zahăr, de data asta am făcut-o pentru efectul plăcut conferit fotografiilor.
Poftă bună, iubitori de ciocolată!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu